click it

Friday, April 16, 2010

Anak Murid Saya!

AssalamualaikumWarahmatullahiWabarakatuh
^^

Jum semua, saya nak bawa anda berkenalan dengan
anak murid saya.

Mesti ada yang tertanya tanyakan,
siapa saya?
cikgu ke?

emm..lebih kurang larr..

ke saya ni seorang lecturer?

hee.Jauh sekali...

Bukan bukan.. Actually,
saya nih hanya memberi ilmu
sedikit kepada kanak kanak
yang mahu belajar al-Quran.
Bukanlah nak cakap yang saya nih pandai..
Memang tak pandai
saya cume berkongsi ilmu yang saya pernah belajar dahulu
kepada kanak kanak riang ini.

Diaorang nih memang cute giler!!
Then perangai sumenye berbeza beza.
Thats why saya nak share gambar budak budak nyh
untuk tatapan anda semua.
Zasss..


 
 Nih nama dia Siti Aishah.
Die dah darjah lima.
Die seorang yang gigih semasa membaca iqra'.
Dan fast learner.

Nih pulah namanya Nur Aishah.
Yang atas nyh akak die.
Ecah nih tersangat becok.
kalah normah becok tau!
Saya suka time die mengaji,
die suka lagukan bacaan die.
Maybe dah besa nanti jadi Qariah kan.
Sape tau?

Nih si Ain.
Die nyh sangat suke menyampuk.
Saya selalu marah die pasal die tak makan saman.
Die makan nasi je.
Sungguhpun begitu.
Die sangat advance dalam bacaan.
Even baru darjah 2.
Die dah pun membaca alQuran
Alhamdulillah.

Yang nih Nazirul
Abg Ain.
Die nih lagi..
Suka buat darah saya jadi hot choc.
Suka menjawab.
Tapi die dah lancar dah dalam bacaan die.
Syukur

Ha yang tembam nyh nama die
Muaz.
Saya suka die sebab bahasa die bagus depan orang tue.
Siapa yang berkenan boleh tinggalkan no phone k?
>.<
Nih Batrisya dan Aiman
Dorang nyh adek beradik.
Kenakalan mereka dah melampaui
tahap bahaya Denggi.
Menguji kesabaran saya setiap masa.
duh.

Okess..Tiap hari jumaat saya akan mengajar solat kepada budak budak nyh.
Termasuklah bacaan di dalam solat.
Dan item yang paling femes sekali saya tanya pada dorang adalah
doa Qunut.
Sebab pe saya tanya dorrang doa qunut nyh?
Ini adalah disebabkan, 
dorang selalu fail tang doa Qunut.
Katanya panjang sangat.
Bila saya tanya, dorang akan jawab,
nak Qunut panjang ke pendek ustazah?
Tang nih saya dah faham dah yang diorang sebenarnya nak loyar buruk.
Tak sempat nak soh dorang diam,

masing masing dah stat

Qunuuuuuuutttt...


Lepas tuh..

ZAAAAPPP!

amek kau kene sebat!.
Maen maen lak die.

Saja je bagi gempaq bunyi zappp tuh.
Saya tak berani nak pukul dorang kuat kuat.
Nanti kene saman abes femes saya nanti duh.

Nyh ade sket gelagat kanak kanak ribena nyh semasa menghafal Doa Qunut.
Dorang hanya akan bersemangat bila saya memberi insentif kat dorang.
Insentif apa??
Biasanya saya akan tawarkaan duit tuk bagi dorang semangat tuk menghafal.
Yelah,
budak budak kan..
sape tak suka duit.Orang tua pun gilakan duit,
inikan pulak dorang.kan
Saya tawar RM 2 bagi siapa siapa dapat hafal Doa Qunut dengan betul.
Dorang dengar je RM 2 berebut nak hafal.
Tapi hanya ada dua je yang berjaya.
Iaituh Nazirul and Muaz.
Kalau lupa muka diaorang.
Boleh Scroll balik kat atas.

Macam macam ragam masa dorang tengah menghafal.
Saya ada candid.
Jom usha..

Haa tengoklah.
Beriya dorang hafal tuh.

Tengah sebuk sebuk orang menghafal,
2 budak nyh buat hal..
adess
 Tengoklah. Dua beradik nyh berwrestling
depan saya.
Dorang sekecil kuman pun tak takot pada saya.
Haih..lembut tol kan saya nyh
Sape nak??
angkat tangan.
muahahaha

Yang lagi sorang nyh,
suruh baca laen, die baca laen
duh

Kan??
Selamba badak je die

ERm..

Dak dua orang nyh masih lagi bergaduh..

Bila kau orang nak bagi ustazah tak pening lagik??

Regards,
eikin ngok ngek

1 comment:

  1. wah2 ustazah ni bguih la...tp jgn selalu bg rasuah tau...hehehee,,,,,

    ReplyDelete