click it

Friday, April 9, 2010

Budak budak nakal

Salam semua.

haha. Mula mula lagi saya dah gelak kan. Gila betul. Bukan apa, bila tengok tarikh last update blog, 9 Januari 2010. hari nie dah 9 April 2010. Gila lama kau tak update eikin! haha. Memang lama pun kita tak update belog kita nih. Sebab masa tuh kita tak pandai lagi nak main belog belog nyh..saje saje je. tapi sekarang nih dah pandai siket dah.haha..poyo je kan.. follower pun tak da lagi. Tak kisah lah kan.. belog nyh kita wat cam diary kita je..n bagi orang baca.. tu pun kalau ade yang sudi nak bace belog tah pahape ini..


okeh okeh. Back to basic,hehe. Actually kan, kita nak cerita pasal budak budak nakal.
Kalau korang nak tau, kita ni kan, ajar budak mengaji tau...ha??eikin aja budak mengaji??
bia betik?? Iya.. betik..eikin memang ajar budak mengaji. Tau dah korang nak cakap kita tak layak.tapi tak kesah pun.. Tak salahkan kita bagi ilmu yang kita ada pada orang lain. hehe, skema pulak. Yang sebenarnya kita ajar budak budak yang berumur 3 tahun sampailah umur 13 tahun. Tak ramai pun, adalah dalam 7 orang je.. 7 je??? ye..memang 7 je..tapi perangai semua..subhanallah..Allah je yang tau kot..nakalnye..nauzubillah..minggu lepas ade yang dah pecah kan pasu bunga bonda kita..habes tsunami kejap kat rumah hari tuh.. teruss duduk diam dorang semua. Tapi untuk satu hari je lah. Next day buat lagi..


haih..budak budak kan.. saba je lah.. ada yang suka menjawab.. yelah, kita dah tanya kan..memang lah die jawab.. tapi bengang lak rase bila jawab tuh benda yang bukan bukan. Rase nak sebat je dengan buluh. Tapi ade iman lagi.*wat muke poyos* Yang lagi geram tuh, bila kita marah je budak nyh, boleh lak lepas tuh die cubit kita!! iye..die cubit kita, bukan kita yang cubit dia. sakit pulak tuh,cubit semut api tuh..geam betul!! Ade lagi sorang tuh suka mengadu lak..kawan die ambik pembaris die pun die ngadu kat kita macam ni " ustazah ustazah..nazirul ambik pembaris saya" "ustazah ustazah.. tadi kakak tak solat maghrib'..macam ni lah budak budak nih hari hari. Kita tau korang tengah gelakkan kita pasal diorang panggil kita ustazah kan. At first, kita suruh diorang panggil kita kakak je, tapi disebabkan kat sekolah diorang yang mengajar subjek agama di panggil ustazah..so diorang pun panggil lah kita ustazah.


Kita mula mula macam malu lah kan pasal orang kat taman nih tau perangai gila gila kita, pastu tau tau jadi ustazah pulak. Sebab kita hanya menggantikan akak kita je dulu, di sebabkan akak tak dapat teruskan ajar diorang diatas sebab sambung belajar,banyaknye lah sebab kan.haha kita pun kena lah sambung ajar budak budak nyh. Dari kita form 4 sampai lah sekarang, umur kita dah 21 tahun.*tue dan pendek* Tapi apa apa pun, dengan panggilan ustazah tuh, kita anggap itu merupakan satu doa untuk kita jadi lebih baik di masa yang akan datang.ecehh..poyo dol ayat..macam dalam karangan.hehe.

okeh. kita ade letak gambar budak budak ngaji kita.



Ni lah si debab dua orang.
*abaikan bakul belakang tuh.


Nengok lak budak sorang nyh.
die weng weng lak time orang
tengah sebuk menghafal doa qunut.


Bytheway..terimakaseh pasal sudi baca panjangpanjang. Nanti kita akan post lagi bia die jadi lagi menarik tau tau.

salam.
Regards,
eikin.

No comments:

Post a Comment