click it

Monday, April 19, 2010

An Experience During Facial at New York Skin Solution!

Salam semua!

Hai kawan!
sehat ke?Hope sume sihat lah ye hendaknya..

Actually,sekarang nih I tengah struggle macam nak mati untuk MUET sabtu nih
Tapi sempat gak singgah kat blog and post some story to share with u guys!
Rasanya semua tahu kan pasal New York Skin Solution(NYSS)?

ha?yang mana satu ekk?

alaahh..yang kat TV3 tuh..

Pakar Kejelitaan..
tau kann?
haa..bagus bagus bagus sebut ikut syle upin ipin okey!

Okey,kalu semua dah tau, I nak start cite nih.
Tadi petang I dah pegi buat facial kat sane
melalui appointment yang I dah buat semalam ngan akak I.
Almost 3 hours I habiskan masa kat NYSS Bukit Tinggi kelang tadi..
I balik ofis pukul 5 direct jer ke sana..

Sebelum  buat treatment,
I didedahkan dahulu dengan rahsia disebalik kulit wajah I nyh yang sememangnya macam princess
muaahaha.gelak lah.tak apa. I relakan.

Okey.Enuf!

Sambung balik.
Consultant dah pun scan muka I, tengok apa masalah pada kulit I.
oh..I dah tau dah kulit I nih macam mana.

Perlu ker I state kan kat cni kulit I jenis apa?
tak payah lah ea.
Yangg penting Kulit I nyh still lagi macam kulit manusia.
Bukan macam Dinasor,tenggiling atau tenggiri.eh itu ikan.

Lepas jer Scan muka,
I terus dibawa kebilik facial.
Biliknya sejuk dan wangi gilaa!!
Best ouh!
Dorang suh I change n pakai dorangnye baju yang dah disediakan.
Afta that, facial pun start!
Amoi tuh cuci muka I gilaa gentle.
Rase nak tido pun ade.
Macam macam dorang letak.
I terpaksa tutup mata setiap masa,
sebab isau sabun masuk muka.Kang jenuh pulak nak cari air.

Pengalaman yang paling tak best bila dorang nak picit jerawatt!!
Sakit doe!!
I jerit jkat amoi tuh cakap kat die agak sakit lah u picit.
Then die cakap, "kena sakit sikit kalau nak cantikk"
heemm.dah dengar die cakap camtuh..
I merelakan lah muka I dikutil oleh beliauu..

Then lepas je azab tuh,
amoi letak face mask kat muke.
Pehh..Best gila ouh!!!
Rasanya dah banyak kali dah I cakap Gila nyy
Sejuk je bila pakai mask tuh..
Then amoi ade sapukan kat muka I macam satu scrub kot
entah I pun tak tau menatang ape itu.
Lepas jeh die letak,muka I jadi kejong.
Keras semacam je.
Then lepas je 10 minit, die buang bendalah tuh dan cuci muka I balik
dan pakaikan moisturizer pada muka I..then habes dah.
*actually banyak lagi benda dorang buh kat muka I,tp I ta tau na describe macamane

GIlLLAA heaven.na tengok gila lagi
Rasa nak sambung treatment je.
Consultant ade cakap, untuk student practical macam I ada pakej sesuai.
I dah macam nak berbunga dah dalam hati.Macam best je.
Then bila die amek paper dan pen,
tulis diatas paper tersebut,


Jika I nak sambung untuk 3 treatment, RM 588.
lau nak 6 treatment RM 988.

adeeihh..lemah lutut makk nak..
terus terpadam niat murni untuk sambung teratment.
Yelah nak isi minyak kete pun paw abah.
Ni kan pulak nak mintak enam rat kat dia!
Memang terbaik lah orang tua nak bagi kan!
bagi kaki adalah nanti!

Tapi I memang nampak perubahan pada mukaI siket.
Yelah,nama pun free trial kan.
Takkan lah nak tunjuk perubahan banyak banyak kan.Siket siket sudehh..
Jap g i upload perubahan muka I k.

You all jaga muka elok elok ea.
Minum air banyak banyak k!sampai kembung pun tak apa!
Jangan otak masuk air dah!Kang susah dorang nak sedut air tuh kua!
Okess..
I dah penat bebel.
I nak sambung study MUET.
Take care guys!

Here got some pic too share

Yang pasti nyh bukan muka I!



Nih trial kit yang NYSS bagi.
Kecik je.Dekot sungguh!
eh.Ade buku Muet.
Menunjukkan yang kite study.teehee^^

Okey.
Here is  my picture.
adelah perubahan siket.
tengok k.

haa..adekan perubahan siket?
kan dah cakap dah!

ps:Dato' Siti ILY!

bye
Regards,
Siti Nur Ashikin

8 comments:

  1. salam perkenalan...just follow ur blog..jemput juga ke teratak amy ye...

    ReplyDelete
  2. ok ke pakai? amik pakej x?

    ReplyDelete
  3. salam...ok x ur face after wat treatment tu?berpuas ati x?....u xfuther do the treatment ke?

    ReplyDelete
  4. cik kumbang.

    taklah.
    i tak sambung treatment tuh.
    mahal sgt.
    leaps wat treatment tuh seminggu i rase muke i best sgt..lembut je..
    y not u try kan?

    ReplyDelete
  5. percuma ke treatment tu yang...sbb akk pon nak try gak..

    ReplyDelete
  6. camner u leh dpt treatment free???i nak gak laaaa....kene register name dulu ke kat website die or terus g ke cwgn die??

    ReplyDelete