click it

Wednesday, April 28, 2010

Henpon pertama kita

Salam kawan kawan

Selama 20 tahun duduk sebumbung bersama ma dan abah
baru lani lah cek rasa susah(T_T)
Yelah dulu kalau mintak semuanya dapat
even tak dapat tuh hampir hampir jugak lah dapat
macam mintak sebiji henpon yang ada kamera masa form4.
Mintak kat mama dengan sepanjang panjang ayat yang dah ready kat kepala nih.
Strategi mula diatur.

Situasi
ma tengah tengok bersamamu TV3

cuba berdehem untuk dapatkan perhatian..
ehem ehem

Ma masih buat tak dengar.

Cuba berdehem lagi
kali ni kuat siket.
EHEM EHEM.

Ma pandang.
wah ada respon ada respon.
Hati semakin berbunga*_*

Langkah seterusnya.

Picit picit kaki mama..

Ma tengok mukaku sambil mengerutkan alis keningnya.

Tanpa berlengah
Bibir menjalankan tugas nya

Tangan masih memicit
"Ma...nak henpon boleh?yang ada kamera tuh. Boleh la ma..orang janji balik je sekolah kemas rumah"

"ohh..patotlah kau baik semacam je hari nie..mama pun tak pakai henpon kamera kau nak pakai"

Muka sudah berubah.Tangan memperlahankan gerakan.
Melihat perubahan itu, si ibu tukar fikiran

"Yelah..boleh.Nanti esok ikut pegi Klang, pergi pilih sendiri"

What??pilih sendiri??Omaigod..tak penah penah camni.Haha
Tangan pun berhenti memicit dan segera ke bilik beradu untuk berangan.
Yes!dah dapat henpon pilihan.Dalam awan berkepul ada gambat henpon sabun

Korang tau kan henpon sabun yang mane?alah dulu popular gilaa kot.Bukan sabun basuh badan berdaki tuh ye.

Then sampailah keesokkan harinya..
hari yang ditunggu tunggu.
Dengan memakai tudung bawal *masa nih tudung syria tak popular lagi.eh bukan tak popular,memang takda.haha.*
Pakai tshirt kaler pink and seluar jin*pinjam jin punya kejap
Wah excited giler  menuju ke kedai kedai henpon di show centerpoint tersebut
Then mata dah jadi bling bling bile dah terpandang henpon pilihan hati..weee^^

Haku pun tarik lengan baju mama ke kedai tersebut.
Ma..nak yang ini.

Ma pun bersuara
"Berapa taukeh?"

Taukeh pun jawab
"Mana?Sabun kah?"

Aku mengangguk kegirangan.

"750"
"Duit malaysia ke rupiah"

"aiyoo..Malaysia lahh"

Mak berkata sebegitu kerana ketika itu shopping complex tersebut dipenuhi oleh orang indon.

Mak tidak berkenan.Die kata mahal sangat.

Mase tuh frust woh. Then ma suh pilih lain. Hati masa tuh dah tertambat hanya pada kau sabun.
Tak sanggup rasanya nak memiliki henpon selain kau.
Then muka pun memang toya gile..
"Tak pe lah ma..apa apa pun boleh"
ceh pasrah tahap ayam.

Lepas je jual beli selesai.
Kitorang pun balik.
Aku jalan dengan menyeret selipar tersebut sebab rasa masa tuh macam tanak je tinggalkan kedai tuh.
Apakan daya..beg plastik nokia telah menjadi milikku.

At last..aku dapat gak henpon..
tapi tak de kamera.
Colour screen and polyphonic.

Erm..jadilah..daripada tak da kan..
Tapi bunyi polyphonic pun sedap gak an*sedapkan hati.

Tapi itu dulu.
Sekarang dah berjaya memiliki henpon BlackBerry Bold dah.



Ok.Tipu je,Tak mampu lagi pun.
Berangan je lebih.
Wahai BB impian ku sayang, satu hari nanti aku akan miliki kau.
satu hari tau, bukan dua hari.

okess dear,
ni lah pengalaman kita dapat henpon pertama.
Anda pula bagaimana?


.
.

.
.
Regards
eikin merengness





8 comments:

  1. best btol dapat sabun..aku dulu dapat 2100 and still gune sampai sekarang

    ReplyDelete
  2. kalau baca betul betul, mana da kita dapat sabun lah.

    henpon bese je kita dapat..

    eh tapi 2100 best pe pakai.
    kepaid die yang cam bantal tu an an?

    ReplyDelete
  3. saya dulu dpt nokia 111o je..:)

    ReplyDelete
  4. kite pun penah pakai henpon tuh jugak:))

    ReplyDelete
  5. hahaha, tak abes abes dengan BB dia. takpe, nanti kita beli BB sama sama yea. :)

    ReplyDelete
  6. oh, bukan u nak belanja ke ? ala, u urut la kaki mama u lama sikit, pastu minta 2 BB. haha. :p

    ReplyDelete
  7. incik raafik!
    kalau urut satu badan pun belum tentu boleh dapat tau!
    haha

    ReplyDelete