click it

Sunday, April 25, 2010

Precious Moment!

Salam Semua..

haihai!sehat ke?
Kalau sehat alhamdulillah..
Lau tak..g jumpa doktor ye..
ape klinik tutup?
Kalau tutup korang gi lah bukak kan..

Okay dear..
I nak setat bercerita nyh..
Ini pasal I dan family..

Kitorang satu family sangat susah nak berkumpul bersama.
Kitorang tak gaduh tau
Tapi masing masing dah ada kerjaya dan family sendiri
yang memerlukan untuk berjauhan dengan keluarga.
Total ahli kumpulan ialah 9 orang campur akak ipar saya seorang.
Memang susah sangat nak bersama,
even time raya pun mesti tak cukup korum satu.
Yelah masing masing dah ada kerjaya.
Sekarang nih..tinggal I, mama dan abah lah kat rumah..
Abang satu orang dah kawin, Abang lagi satu belayar.
Kakak sorang tuh arkitek,tak selalu balik,
Kakak lagi seorang buat housemanship di Hospital Kuantan,
Adik I Sekolah asrama di KL.
So tinggal I dengan mama dan abah lah.
Kalau I pergi ofis, tinggal lah mama dan abah.
sunyi sepi je..

So  last week abang sulung I ade ajak kitaorang satu family makan tengahari.
tak pernah pernah dia ajak kitaorang lunch dekat rumah die.
Memang cantiklah pasal akak I yang kat Kuantan and adek I pun dapat cuti,
jadi boleh meramaikan lagi suasana.
Sangat havoc bila dah kumpul ramai ramai.
Mak mertua dan ayah mertua abang pun join sekali.
Yang sangat terujanya..
akak ipar I masak!
Agak susah nak rasa air tangan die.Then kali ni dia masak lah untuk kitorang semua!!
Boleh tahan lah..
hehe^^

Disebabkan nak dapat saat saat begini agak susah..
jadi I selaku jurugambar yang tak pro langsung
ade mengambil gambar untuk jadi kenangan bersama!
so saje nak upload share dengan U all sume..
 Jom tengok!

Antara lauk pauk yang berjaya dirakamkan.
Ikan Kering bulu ayam!!Perfect!
Biar orang orang tua makan atas meja^^

Desert!!yang ini kta sukaaa!!
manisss!

Lepas makan kita karookee!
yay!

Doctor sedang melepaskan gian.ish ish


Ish ish..ish ish...
takot der..
Dikk..tau kat asrama ko tak boleh wat camni..


Asyik aku je contol mike..
sume dah boring tuh..


Power Puff girrl!
Yang hujung tuh no comment!!


Dah abes makan dah..
nak belah dah nie..

bai!

eh..jap jap
I nak update gambar sket pasal 
ayam berempah yang I masak td!
here's the pic!


Ayam yang dah siap dirempahkan^^


goreng goreng!


Dah siap!
Ade hangus hangus siket.
haha.Takpelah.Sedap gak*coverT_T

k.tujeh.
k baibai.
eh thanks!

Regards,
eikin~

No comments:

Post a Comment