click it

Wednesday, May 12, 2010

Hari emak saya!

Lambat pulak i update pasal hari emak nih.
Bukan pasal apa, bila nak update pasal entri nih,
i kena upload gambar..
kamera si ayah guna..jadi terpaksa tangguhkan niat seri murni eh ni nama minyak
i mean niat suci murni dari terlaksana
Jadi hari ni barulah dapat merealisasikan impian ini.teehee

Cerita bermula begini.
Hari emak kan 9 hb Mei setiap tahun kan. Tapi kadang kadang 10 hb, it depends on weekends.
Jadi hari emak ni terjadi pada tengah tengah bulan.Memang bukan tengah lah,tapi hampir tengah.
Justeru itu terdapat kompilasi kerana i sedang mengalami kegawatan ekonomi yang teramat sangat.
I guess u know what's next kan?

Ye mestila sambutan hari emak ini disambut dengan ala kadar.
Di sebabkan tokeh besar yang selalu jadi pengeluar modal terbesar sedang berada diatas lautan,

dan seorang doktor telah mengalami kerugian dek diterkam oleh New York Skin Care pada awal bulan,
I dan doktor terpaksa lah tong tong *betulke ejaan ini? duit demi menyambut hari emak tersayang.

Then dari pagi 8 Mei tuh i dan kakak telah merancang plan untuk membuat suprise tapi dengan cara yang sederhana.
Bermulalah agenda di jusco bukit tinggi,kelang.

Disebabkan I dah ada jusco voucher RM 50 yang I amik harituh, (padahal bukan aku yang shopping)
and dalam purse masih ada dalam 50 jadi I bercadang untuk membelikan emak hadiah yang berbajetbawah seratus.

Then lepas beli je barang tersebut.
I dan kakak bercadang nak beli kek.
Kitorang pegilah Secret Recipe membeli 1 whole yogurt cheese cake.
Rase die marbeless!!!

Sampai je rumah petang tuh ingat nak bawak kek masuk rumah.
Tapi tengok emak dah tunggu di depan pintu.
waduh waduh..pening kepala embak.
Jadi terpaksalah meninggalkan kek dan hadiah didalam kereta.

Masuk rumah dengan muka selamba.
Padahal dah bajet yang emak mesti dah tau kitorang dah beli something untuk die.haha

Then lepas maghrib emak sedang duduk di ruang makan.
I dan kakak sudah main isyarat mata.
Mission in action!

I pun keluar ke kereta dengan langkah seperti kucing mencurik ikan.Ye kucing i curik ikan i tak sedar pun.
Then bawak kek pelan pelan masuk ke rumah.
Emak sedang asyik tengok berita.
I dan kakak kakak pun tetibe menyanyikan lagu haapy birhday version hari ibu sambil membawa kek bersama
"Selamat Hari Mama...
                                   Selamat Hari Mama...
                                                                     Selamat Hari Mama Ku Sayang..
                 
                                                                                                       Selamat Hari Mama....."


Yeah!Berjaya membuatkan mama agak terharu!

The cake says We Love you Mama!

Yey abah pun join sama sebab abah pun ada syer keatas kek ini!

Biarpun dalam suasana yang sederhana..
kitorang sangat bahagia lihat emak tersenyum

 abah said*teringat masa muda muda dulu

Bersyukur kerana Carlo Rino mengeluarkan produk
untuk customer yang berbajet rendah seperti I.

Mama juga turut menerima dua buah buku tentang jihad seorang muslimah
daripada adik I even die tidak sambut bersama.
Untuk mama yang eikin cinta sampai akhirat.
Terima Kasih kerana selalu jadi yang pertama untuk eikin.
Terima Kasih kerana menjadi teman suka dan duka bersama
Terima Kasih kerana telah membesarkan eikin dengan keringat mama.
Terima Kasih kerana Selalu jadi yang terbaik kepada kami.
Tiada Cinta yang bisa melangakaui kasih kami semua terhadap mama

Ma..we love you...

Love and Care,
eikin


4 comments: