click it

Friday, May 7, 2010

Yeah!! Hari Ini Dapat Naik Koc Wanita!

Salam korang

Hari ni kan..
I naik train Koc wanita..
First experience..bahahaha.
Mesti korang cakap I batak gilaa kan??!
hehe.Tak pe..Cakap lah.. tak marah pun.. sumpah..--'

Actually kan hari ni I nak pergi Ke KL,
ye lah orang dah jadi penganggur first class nih memang lah suka merayapT_T
At first ingat nak lah naik motor je.. senang..tak jem..tak payah risau duit minyak sangat..
Rm5 je pergi balik.. Takat 5 ringgit tu boleh lah paw mama kan..
Bila dah dah siap sedia nye dengan memakai helmet,
tengok kat kunci motor gelombang*wave tersebut cukai jalanraya ataupun lebih dikenali sebagai
Road tax telah pun tamat tempoh..
aiyakk..dah lah dari klang nak gi KL nih.. kalau nak redah je teringat pulak dekat pak misai kalau die wat roblock tengah jalan..Nanti kena saman nak kena bayar lagi..hatoooyyaai..
Then tengok disebelah motor tersebut ada Lagenda..bukan cerita lagenda Hang tuah ye..no no no
Ia adalah motor lagenda.
Sebelum naik lagi I dah terpreasan yang something wrong ada apda motor tesebut.
cek punya cek,bukan cek duit ye.Itu Cheque,ini check, tayar pulak pancit..
haih..rasa nak marah je..disebabkan hari jumaat..I tak jadi marah. Ha apa kena mengena??

Sejurus itu..I mintak tolonglah bonda tersayang untuk menghantar si comel ini ke Stesen KTM Bukit Badak.
I pun tggulah sampai train sampai.
Mula mula memang tak ingat langsung yang train dari port klang ke sentul ada koc for ladies.
Tetibe I terdengar

Ting tong

"perkhidmatan komuter dari pelabuhan klang ke sentul kini mempunyai koc khas untuk wanita.Sila pastikan label berwarna merah jambu di tengah tengah gerabak komuter tersebut"

Ting tong

*ade tambah siket siket teehee

Haa..then baru i realized memang ada koc tuh..
dah tuh tak sabar lah nak naik nih..
I dah ready nak masuk nih..

Okey dah masuk.
Bila I masuk tuh..
Memang nampak ramai perempuan..
Tapi yang peliknya lelaki pun ramai jugak!
I dah pelik dah..betulke ni koc untuk wanita?
Apesal ada mamat lak nih lam koc minah?
musykil musykil..entah entah aku tak yang salah masuk.
I pun recheck lah balik.Ceh macam penyiasat lak..muaahaha
Padahal I tengok je kat cermin train tersebut.
Memang betul doe ini koc wanita.
Sticker kiri kanan koc tuh.
 Nampak tak nampak tak sticker pink kat cermin tuh?
*ni gambar i curik kat NST tak silap.Eh pinjam bukan curik.

Apesal mamat nih boleh ada pulak?
Takkan tak pandai baca kot.
Kalau lah tak paham bahasa melayu pun..
kat situ siap ada bahasa tamil,cina ngan inggeris sekali.
Bengang lak.
Yelah..dah KTMB sediakan khas untuk wanita..
bagi lah wanita hak tuh..
Bukannya takda koc lain.
kalau lah bagi alasan tak perasan,bohonglah tuh..
Pasal daripada pelabuhan kelang ke sentul tuh bukannya dekat.
For sure lah perasan kan. Then bila dah perasan tuh next stesen tuka lah koc.

Kesian ada makcik makcik yang patutnya dapat hak untuk duduk kena berdiri..

Lagipun Koc ini kan memang bertujuan untuk memelihara dan melindungi kaum wanita daripada perkara yang tidak didingini.
Kan bagus kalau kita menyokong usaha murni KTMB tu kan demi kesejahteraan bersama.
Betul tak?

At last..masa i dah sampai ke Kl sentral..ade pak misai*polis datang untuk menyuruh orang lelaki supaya keluar dari koc wanita tersebut.G koc lain. Kan dah kena,malu je depan kaum wanita kan.

So next time tolong lah alert ea tentang perkara perkara macam ni.
Kite kan masyarat Satu Malaysia??
haa celet siket!!

K,bye!


2 comments:

  1. besa laa..
    bnda baru kan...

    susah sikit org nk ikut..

    huhuhuh..
    tp ok juga kan ada koc utk ladies..

    ReplyDelete
  2. for me,
    coach for ladies is too good!

    ReplyDelete