click it

Sunday, June 6, 2010

Kenduri Kendara Ayam Dara

Assalamualaikumm!!

Hai kawan kawan.

Kita hari ni pergi kenduri kawin tau!

Tak tau nape excited sangat nak pergi kenduri kawen hari ni.
Maybe sebab nak update belog kot?
haha

So hari ini supposed to pergi 5 kenduri!

Haa..caye tak cakap? 
Abah dah tulis baik punya setiap undangan kat whiteboard.

Sekarang ni kan cuti sekolah.
So ramai lah berlumba lumba kuda untuk mengadakan majlis perkahwinan.

Jadi hari ni i akan melaporkan setiap undangan yang i pergi.
hihi.Kpochi betul.Macam elin.teehee^^

Okeyh.Macam biasa, sebelum pergi kenduri kita berposing dahulu

Ni masa tunggu abah balik dari kenduri yang pertama.
Abah tinggalkan kitorang pasal kitorg siap lambat.
teehee^^

Okey okey.Cukup kutuk muka bulat kita.

Me and family pergi kenduri yang pertama dekat taman sebelah.
Dekat je pun, kalau jalan kaki penat,
So better naik kereta.*patotlah kau gemuk kinnn--

Ceduk nasi memang siket.
Bajet cover perot taknak buncit.bahah
Diesebabkan kita belum rasmi kerja lagi esok,
So mase nak salam kaut tu macam tersipu sipu lah kan.
Sebab tuan rumah tu takde benda yang nak dikautkan dari tangan kita.
hahaha.MAlu je.
Dah tuh dapat lak tuh cenderahati.
Tak malu tak malu.teehee>.<

Ni buah tangan pertama yang kitorang dapat^^

Tapi kan biasanya kalau tak salam kaut tak dapat cenderahati tau.
Tapi hari ni rezeki pulak..SemuaDapat.
Gembira gembira^^
Ni kan kita nak tunjuk gambar lepas makan kenduri yang pertama.
Dah lebar siket muka kan lepas makan tadi.
(haha padahal dari dulu lebar)
Still oke kan?Tudung pun belum senget benget lagik.

Okey..next kenduri pulak dekat Shah Alam..
Dekat Blue Wave Hotel..tapi depannye lah.
HAha.Apa eh nama tempatnya..
JAp tengok kad tadi..

Ohh ..Bangunan PKPS.

Lepas je parking,
nih nak start upload gambar nih.

Kita jumpa ape tau.

haa nih..ferrore roche.
haha.Ferrari wooh.
Batak an..hha
Memang lah,sampai tue pun takde orang nak bagi.
haha.
Die punya kenduri wa cakap memang terbaek wooh!
Pasal apa, dekat luar bangunan je dah ade dekat 10 orang jadi penyambut tetamu.
Segan makk weh..
Lepas tuh nak naik lift pun ade orang sambut.
Bawak sampai atas.
Then keluar je lift ada orang sambut lagi.
Lalu red carpet lagi.
Yelah green carpet tak da. so lalulah red carpet^^

Sampai dewan je wallaweh..
Merah je semua.
Lepas tuh sederet deret tuh semua ada orang sambut.
Rasa macam Perdana Menteri pulak.
Hahaha.Suka suka>,<

Merah kan merah kan.

Kita suka gila tengok hiasan dia!
Meriah sehh.

Siket kan nih?Tak banyak kan?
So jangan cakap kita lahap ye.

Kuzie Catering bagusss..

Then lepas je dah mentedarah semua..
Kitorang pun nak gerak g kenduri yang
ketiga.

Ni souvenir yang kitorang dapat
  Dapat tempat letak gula.
Suka suka^^

Okey. Nih nak pergi kenduri yang seterusnya.

Malas nak cerita.

Tengok lah gambar.

Tak lalulah nak makan nasi dah.
MAkan rojak je.'
Kongsi tiga orang dengan ma and abah sekali.

Lepas je salam kaut dapat ini.
Comel je kan ade kaler pink.
I loike pink!
^^

Selepas tiga kenduri.
Dah jadi selebet dah.'Tengoklah tudung tuh.
Dah senget benget.
Muka pun dah extravagansa lebar.
haha.
Abah pun dah buat pengumuman untuk pulang.
Sebab tak larat!Yay!
Gembira gembira!

Belum sampai rumah.
Elin si Bestie dah text dah ajak gi tengok muvie.
Weehuu^^
Kalau member ajak keluar memang terus semangat!>.<

Okey.Kita upload siket je eh gambar.


camwhore!camwhore!!

PEnatlah nak taip lagi.
Korang pon for sure penat dah baca.
So kita stop sini dulu eh
NAnti kita cerita lain pulak!
NAk siapkan baju nih!
Sok merupakan hari pertama bekerja!
Doakan segala urusan berjalan dengan lancar ye.

Thanx for your time.>.<


See ya!!
Love,
eikin




Friday, June 4, 2010

Last Week Untuk Bersuka Sakat!

hai kawan kawan!

Rindu rindu dekat belog

Actually i baru je lepas berkabung atas kematian kucing peliharaan i, si Nyet.
Ade video yang i dah buat untuk die.
G tengok kat facebook i eh.
Belum add?
Mengong apa lagi tuh? Pegi SINI add okey
haha.


Okey okey
I nak story nih.
Sebenarnya i dah cukup 1 bulan 4 hari jadi penganggur,
Tolak 3 hari kerja partime minggu lepas, totalnya 1 bulan 1 hari.teehee^^

Jadi bila dah duduk rumah nih memang hari hari dok uma jelah.
Kadang kadang je kua, tu pun jadi supir mama.
Bawak je mama ke destinasi yang nak di tuju.
I nak keluar dengan member pun masing masing busy dan kerja,
So duduk rumah jelah.
Adelah satu hari tu pun dapat pegi karaoke dengan bestie, zyra.
Dapatlah keluarkan bakat yang terpendam.bahah

Sepanjang cuti tak  bergaji ni i ade njugak attend majlis kahwin kakak bestie i,
Syera. Memang happening gila moment nih pasal me and my 3 bestie ada sama.
Meriah gila.
Family pon sport rim, eh sporting gila.

Nih i ade selitkan few gambar time wedding tuh


Gambar quite kabur.Tapi sweetkan i, err i mean sweet kan pengantin nih?
^^

artis artis.bahah

cantik kan kak shasha?
Mahal nih.

HAaa..
Cukuplah ea. Malas nak upload ramai ramai.Nanti bosan pulak.
hehe

Okey. So sepanjang i tanam anggur yang tak mau berbuah tu yang dekat sebulan ni,
i rasa anggur tuh akan berbuah start bulan 6 nih.Teehee^^
Tahu kenapa?

I akan start kerja Isnin nih, 7 June! Yay!

Hehe. Heppy tu tak delah sangat,
Cuma bersyukur dah dapat kerja.
Dapat ringankan beban abah siket and bantu adik yang tengah bersekolah.
ecece..ayat cam best kan.hihi

Jadi hari ni i penuhkan hari i dengan aktiviti yang berfaedah.
Yelah, akak i yang kat kuantan tu pun balik an,
dan adik i pun dah start cuti sekolah.
Eh adek korang pun sama kan cuti?hehe
So kitorang pun nak meronggeng lah hari ni.


Memula sekali g HKL pasal nak melawat besan mama yang sakit buah pinggang.
Tak lama pun melawat, sebab kena rushing amik adik i kat asrama pukul 2.15
Then i ade appoinment kat Boulevard Office pukul 2.30 waktu tempatan
tuk sign agreement kerja isnin nih.
JAdi agak rushing lah.
Lepas je amik adik, terus ke mid valley, pasal Office tuh kat ngan Mid Valley.
Tau jelah kan jalan KL,memang jem cam haram.
Dah tuh parking lak takda.
JAm dekat pukul 3 dah.
So agak lewat lah.


Sampai je Mid, i suh mama, kakak and adik i g shopping dulu ke melantak ke ape ke.
I g office dulu sign contract.



 After sume setel..
Time nilah baru best nak jalan jalan.
Comel je tengok mama jalan ngan kitaorang.
Hehe. Sebab ma tak pernah jalan jauh jauh,lagi lagi g shopping mall,
before nih memanglah ma tak suka,pasal ma tak sihat sangat
Now ma dah sehat kitaorang gembira sangat pasal ma ikut je mana kitaorang pergi.
Dah la Mid tuh hell besar!haha
Chill gila mama!Love u Mom!teehee^^

Then i dengan adik ada bergambar dekat World Cup nye pameran.
Lau nak tanya world cup kat i, memang i tahu Brazil jelah.haha
Lebih lebih pun i tau pasal Ronaldo,Ronaldinho,Roberto Carlos eh betul ke ni?=.=
ha tibai jelah,dorang nih main tuk brazil kan kan?
haa ape ingat aku tak tahu ke.
ape tuh Zidane Zidane main tuk France kan kan?
aku tau lah weh,...

Haa ade lagi..
Tuh tuh si Ronaldo yang main tuk MU dulu tuh,
main tuk Portugal kan.
Haha padahal baru tahu tadi.
hehe

ok ok.
Tanak berlagak pandai lagi dah.
haha--
Nih nak hidangkan korang gambar gambar kat Mid siang tadi.
Silalah jamu ye sampai senak.^^

 Meet my adik!


Also meet my doctor!

Nilah pameran piala dunia nih!Chill gila kan!

BRAzil.haha

Sukahati kau lah dik..haha

Sahaja aku berpose begini.^^

Gambar mama je takde. Sebab mama malas nak bergambar bagai.haha

Okey.Ni je nak story.
Mintak kau orang doakan yang terbaik untuk diri i ni k!

Thanx guys!
Take care okey!


Love,
eikin