click it

Friday, June 4, 2010

Last Week Untuk Bersuka Sakat!

hai kawan kawan!

Rindu rindu dekat belog

Actually i baru je lepas berkabung atas kematian kucing peliharaan i, si Nyet.
Ade video yang i dah buat untuk die.
G tengok kat facebook i eh.
Belum add?
Mengong apa lagi tuh? Pegi SINI add okey
haha.


Okey okey
I nak story nih.
Sebenarnya i dah cukup 1 bulan 4 hari jadi penganggur,
Tolak 3 hari kerja partime minggu lepas, totalnya 1 bulan 1 hari.teehee^^

Jadi bila dah duduk rumah nih memang hari hari dok uma jelah.
Kadang kadang je kua, tu pun jadi supir mama.
Bawak je mama ke destinasi yang nak di tuju.
I nak keluar dengan member pun masing masing busy dan kerja,
So duduk rumah jelah.
Adelah satu hari tu pun dapat pegi karaoke dengan bestie, zyra.
Dapatlah keluarkan bakat yang terpendam.bahah

Sepanjang cuti tak  bergaji ni i ade njugak attend majlis kahwin kakak bestie i,
Syera. Memang happening gila moment nih pasal me and my 3 bestie ada sama.
Meriah gila.
Family pon sport rim, eh sporting gila.

Nih i ade selitkan few gambar time wedding tuh


Gambar quite kabur.Tapi sweetkan i, err i mean sweet kan pengantin nih?
^^

artis artis.bahah

cantik kan kak shasha?
Mahal nih.

HAaa..
Cukuplah ea. Malas nak upload ramai ramai.Nanti bosan pulak.
hehe

Okey. So sepanjang i tanam anggur yang tak mau berbuah tu yang dekat sebulan ni,
i rasa anggur tuh akan berbuah start bulan 6 nih.Teehee^^
Tahu kenapa?

I akan start kerja Isnin nih, 7 June! Yay!

Hehe. Heppy tu tak delah sangat,
Cuma bersyukur dah dapat kerja.
Dapat ringankan beban abah siket and bantu adik yang tengah bersekolah.
ecece..ayat cam best kan.hihi

Jadi hari ni i penuhkan hari i dengan aktiviti yang berfaedah.
Yelah, akak i yang kat kuantan tu pun balik an,
dan adik i pun dah start cuti sekolah.
Eh adek korang pun sama kan cuti?hehe
So kitorang pun nak meronggeng lah hari ni.


Memula sekali g HKL pasal nak melawat besan mama yang sakit buah pinggang.
Tak lama pun melawat, sebab kena rushing amik adik i kat asrama pukul 2.15
Then i ade appoinment kat Boulevard Office pukul 2.30 waktu tempatan
tuk sign agreement kerja isnin nih.
JAdi agak rushing lah.
Lepas je amik adik, terus ke mid valley, pasal Office tuh kat ngan Mid Valley.
Tau jelah kan jalan KL,memang jem cam haram.
Dah tuh parking lak takda.
JAm dekat pukul 3 dah.
So agak lewat lah.


Sampai je Mid, i suh mama, kakak and adik i g shopping dulu ke melantak ke ape ke.
I g office dulu sign contract.



 After sume setel..
Time nilah baru best nak jalan jalan.
Comel je tengok mama jalan ngan kitaorang.
Hehe. Sebab ma tak pernah jalan jauh jauh,lagi lagi g shopping mall,
before nih memanglah ma tak suka,pasal ma tak sihat sangat
Now ma dah sehat kitaorang gembira sangat pasal ma ikut je mana kitaorang pergi.
Dah la Mid tuh hell besar!haha
Chill gila mama!Love u Mom!teehee^^

Then i dengan adik ada bergambar dekat World Cup nye pameran.
Lau nak tanya world cup kat i, memang i tahu Brazil jelah.haha
Lebih lebih pun i tau pasal Ronaldo,Ronaldinho,Roberto Carlos eh betul ke ni?=.=
ha tibai jelah,dorang nih main tuk brazil kan kan?
haa ape ingat aku tak tahu ke.
ape tuh Zidane Zidane main tuk France kan kan?
aku tau lah weh,...

Haa ade lagi..
Tuh tuh si Ronaldo yang main tuk MU dulu tuh,
main tuk Portugal kan.
Haha padahal baru tahu tadi.
hehe

ok ok.
Tanak berlagak pandai lagi dah.
haha--
Nih nak hidangkan korang gambar gambar kat Mid siang tadi.
Silalah jamu ye sampai senak.^^

 Meet my adik!


Also meet my doctor!

Nilah pameran piala dunia nih!Chill gila kan!

BRAzil.haha

Sukahati kau lah dik..haha

Sahaja aku berpose begini.^^

Gambar mama je takde. Sebab mama malas nak bergambar bagai.haha

Okey.Ni je nak story.
Mintak kau orang doakan yang terbaik untuk diri i ni k!

Thanx guys!
Take care okey!


Love,
eikin

No comments:

Post a Comment