click it

Sunday, July 4, 2010

13 tahun ouh tak jumpa!

Mari rapat rapat!
jamu perapat ada jual disini!
ngeh ngeh.

okey okey.Jangan tekan pangkah dulu ea.
Baca dulu cerita kita.

Weee!!!kita gembira sangat hari ni!^^
Sebab kan..kita dah berjumpa dengan orang yang almost 13 years hilang.
Kira jejak kasihan lah ni.

Orang yang kita maksudkan ni kan..
Safiyyah Sabrina.
a.k.a YAna.
Besh Fren ouh dulu.
Sekarang pun sama.hii>.<

Masa kitorang kechik kechik dahulu..
Kitorang rapat wa  cakap sama luu.. ngam gila beb.
Haha.
Serius rapat gila.
Die jiran saya. Tak silap die ade 8 oghang adik beradik.
Kita balik je sekolah kebangsaan mesti kena pergi rumah die.
Pasal mak dia kena siapkan kita tuk pergi sekolah agama pulak.


Mesti korang nak tanya kan kenapa mak dia pulak siapkan kita.
Kenapa tak mak kita.
Kalau korang tak tanya pun kita nak bagitau jugak!tak kira!
Mak dia jaga kita sebab mak kita keje di siang hari.
hehe. Tu lah pasal mak die jaga kita.>.<


Yana ngan kita tak sama sekolah.
SO kitorang bercanda dan bergurau tatkala kita pulang dari sekolah je lah.
Kitorang suka main masak masak.
Kita suka main kat rumah diaa, pasal rumah dia ramai adik beradik.
Boleh main main banyak benda..
Lepas tuh kan.
Kita suka main basikal kat rumah dia.
Pasal basikal die best. BAsikal kita tak best.haha
Senang kata masa kanak kanak yang paling kita ingat masa dorang jadi jiran kita lah.
Hidup sangat live masa tuh.

Ingat lagi kita ajar die ponteng puasa.
Hehe.Jahat kan??
Die muda dari kita setahun tau.
Tapi die dah rajin puasa.
Kita suka dengki.Pasal kita puasa half day.
Mana boleh bagi die puasa penuh.
Setan kan takde, so kita lah jadi setan nya. HA HA HA.
eeeh jahat gila kan.
Kita hasut die soh mik gula gula atas almari time mak die tengah mandi.
Pastu kita ngan die makan sama sama.
Pastu die pun kena marah dengan mak die pasal kantoi dah tak puasa.
PAstu kita tak kawan ngan die satu hari.hihihi.

Haa..
Ade lagi satu cite nih.
Lepas je sahur kitorang tak tido tau.
TAu tak kitorang buat ape?
hihi.
Kitorang g rumah orang yang ada loceng rumah.
Then ting tong sampai tuan rumah tu bangun.
waawawa.
Masa tu kan rumah sape yang ada loceng tuh dah di kira kaya.
Sebab rumah kitorang takde.haha.
Bila tuan rumah tu dah menjerit kat depan rumah,
mencicit cicit kitorang lari.haha
NAsib baik tengah gelap lagi masa tuh.
So diorang tak perasan.
hahaha.

Abang kita lak kawan ngan abang abang die.
Dorang ni takde keje lain asyik kena keja ngan anjing je.
Haha. Padan Muka diorang.

Huhu.
Tapi kegembiraan tuh tak tahan lama.
Pasal, tahun 1997 je diorang kena pindah ke Melaka kalau tak silap.
Sedih gila bila tengok dorang dah pack pack barang.
Tapi masih cover lagi sebab ego.
Kecik kecik lagi dah pandai ego kan.
haha

Yang paling tak tahannya masa diorang dah naik keta nak pergi dah.
Yana tak pandang kita pun.
Sebab kita tengok dari celah celah langsir.
Memanglah die tak nampak.
Sengal betol.

Lepas tuh barulah merindui die tahap gabannya.
Dan baru baru ni je dapat contact die balik.
Tu pun sebab facebook!
Facebook memang awesome.
Bukan takat yana je kita jumpa, Tapi satu family die ada dalam FB tau!
Love u lah FB.

So hari ni kita jumpa yana dekat PKNS.
Gembira ouh.
Die belanja makan dekat KYROS KEBAB.
Kita dah lah gemok. Makan kebab lagi gemuk.
haha.
Takpelah rezeki kan.
Kitorang borak borak lah.
Tau tau je die dah nak kawin bulan 9 ni lepas raya.
Takleh jadik ni die kawin dulu dari kita.
Haha. Dah jodoh kan.

Nih kita ade amik gambar ngan die tadi.
gembira gembira^^

k lah kawan kawan.
Kita nak tido, sok nak keja.
bai bai.
salam.

3 comments:

  1. waa~ hebat! heheh..upenye ko nakal ye techick2 dolu..haa~ mst salu kne babab en..hahaha..;p
    neway..congrates sbb da jpe kwn lame ko..hope ull be fren 4 eva! ^_^

    ReplyDelete
  2. haha.ko baru tahu aku nakal!kalah kau tau tak!
    eh bthnx k!hopefully too we will be bff!!!

    ReplyDelete
  3. Hahah! kre aku bek skit ar ye? ke aku noty ko nakal? agagaa~ ;p
    lol! bkn ko ngn dye da bff kew meh? *kening berkerut* ><,

    ReplyDelete