click it

Monday, July 5, 2010

Abah Beli Kenderaan Baru!

Korang tau tak.
Last week kan abah bersedih hati..
Pasal kenderaan kegemaraanya di curi oleh pencuri!!!
Haish. Malam jumaat pulak tuh.
Sedang kitorang menikmati malam jumaat yang penuh nikmat tuh,
boleh pulak pencuri tuh curik!!
Haih. Yang peliknya kenderaan tuh hilang dalam pukul 10-11 malam.
Masing masing tak masuk pun bilik lagi.
teeehee>.<

Abah balik je malam tuh,
muka dah sememeh semacam.
Aku baru je kot kua toilet time tuh.
Aku tanya lah abah, nape muka sedemikian rupa.
Abah kate harta die dah hilang.

Aku punyalah berlari keluar tengok ape jenis harta yang hilang tuh.
Kira bijik kereta kat depan rumah,, cukup semuanya.
Tengok motor pun cukup sifat sifatnya.
Tengok kek basikal. Kurang dah satu.
Tengok gate terbongkang luas.
Dah sah lah nih!
Dah sah basikal abah den kena curik!
ish ish.
Dah lah basikal tuh ibarat nadi die.
Basikal ade gear tuh tau.
Die guna basikal tu selalu tuk exercise di pagi hari bersama matahari yang menyinari hari.*cukup cukup
So dah seminggu dah abah patah kaki sebab takde basikal yang sesuai untuk dikayuh.
Basikal ma ade lah. tApi basikal ma takde gear. TAk best.
Tu basikal tuk ma gi umah kawan kawan dia. Gossip gossip.haha

Abah sayang gila ouh basikal tuh.
So untuk ubati hati die yang lara tu kan.
Kan aku baru dapat Gaji pertama an hari tuh.
Bajet nak spent sikit wet lah nak gantikan abah basikal baru.
Tanya abah, basikal abah beli tuh berapa rat,
Die cakap dalam 300.


MAAAaaaakk aih
300 weh. Terpadam niat tersebut.
TApi niat suci seri murni tetap di teruskan.
Dapat bagi half je kat abah.
TAk kisahlah kan. JAnji bagi.
Nanti aku pun nak guna basikal tuh wat pergi kedai beli ais-__-

So hari ni abah dah ada pengganti basikal yang telah dihilangkan oleh pencuri bengong tersebut!
Aku pun bengong sekali pasal tak kunci gate bebetol.
So pencuri yang bijak. Aku bengong. Deserve deserveT_T

Nih nak tunjukkan korang Beskal baru tersebut!
Tengok nih mentang mentang baru beli
DAh parking dalam rumah.
Dasat dasat

Kaler biru pedal die doe.
I'm wondering kenapa abah tak beli basikal kaler pink??
--'

Ade gear ouh.Clutch je takde.teehee>.<
Korang jangan memain.
Azizul Hasni pun boleh celen abah aku tau.

So hopefully dengan adanya basikal baru,
my abah akan terus sihat dan gembira!
Love u abah!
mmuahh mmuahh!

daa korang.

5 comments:

  1. haha..pencuri melinieum kin! ^_^
    hehe..ko g kdai nk beli ais? aku pon nk bli ais gak lahh! beli aisKRIM..! Hahah.. (;
    kte ade shareholder kn kn kn..:P

    ReplyDelete
  2. hahaha.
    memang kita ade shareholder!
    :P

    ReplyDelete
  3. heheh...aku besar kn? 70% ;p

    ReplyDelete
  4. HAHAH..TENKIU2..SUSA2 JEW KO PUJI AKU..HAHAH..;p

    ReplyDelete