click it

Thursday, July 1, 2010

Gaji Pertama!

Assalamualaikum!!!

hai korang korang.
rindu gila dekat belog ni.serius.
hehe.takde mase dah nak update.
ececece.belagak gila kan.
haha.
Bukan taknak update, tapi balik keje je dah penat.
Lagi lagi i bawak moto kan.
Memanglah penat meredah hutan belantara, jalan berlecak,
bukit bakau,paya payau.haha tipu je.

So i tak mahu meraban terlalu jauh.
Jom membaca.

Hari ni kan dah masuk bulan tujuh.
So dah cukup bulan lah kan.
Bukan cukup bulan mengandung ye.
Cukup bulan i keje.teehee^^

Jadi bila dah cukup bulan tuh faham faham je lah kan..
Gaji pun masyuk!eh tak masyuk sangat pun.
Biasa je cukup untuk menampung anak bini kat uma.
bahaha.

korang tau tak!I PUNYA lah excited dapat first month gaji nih.
gembira gila.
Yelah first month gaji kan.
Dah mula dah berangan nak beli iphone 4.
hahaha.
Bukan takat berangan nak beli tuh je,
saat keluarkan duit dari bank  ingat nak je terus pergi NAZA Automobile.
Nak amik alphard satu. Yelah aku kan dah ada gaji.
Nanti dah ada alphard tuh boleh jalan jalan dengan elin syera ngan zyra.
Sebab kete kecik skg tak muat.Masing masing dah gemok.haha

Toinkk!
Amik ko kena ketuk dengan senduk.Padan muka.
Gaji baru seciput ko nak berangan lebih.

Hukhuk.NAk berangan pon tak boley ke?
T_T

OKeylah.HAkikatnya..
Gaji bulan pertama ni banyak dilaburkan untuk hutang piutang.
haha.
Umur baru 21 dah banyak hutang.
Teruk teruk teruk.ish ish.
Bukan hutang along ye kawan kawan.
Tapi hutang kat mama.
Yelah kan, nak start keje hari tuh kan tak banyak duit.
Okey tipu,bukan tak banyak, memang tak ada.
haha. So buatlah loan FAMA a.k.a loan fader mader.
Tu yang hari hari ma tanya gaji masuk bila.
NAk buat perhitungan.wawawa.

Takpelah.Sekarang nih dah besar siket,
So inilah masanya nak belaja berdikari sambil gembira.

Bila dapat gaji pertama ni mulalah buat perhitungan ape semua.
Kira berapa banyak perbelanjaan untuk bulan akan datang.
So the rest of money boleh kita enjoy!
eh eh. Tak bleh enjoy
simpan untuk kawen.sigh*
teehee^^

Tapi i sangat gembira sebab i dah bayar hutang bil telifon yang i tak pernah guna.
Pelikkan tapi benar.
Atleast now i dah tak perlu ingat lagi pasal hal ni sebab semuanya dah setel.
Yay!!!


Walaupon ada hal yang tak best ketika ni,
i masih lagi boleh bergembira dengan bestie i!
Gi makan kfc, g karoake. dan lain lain.
haha.
Yelah dorang dah nak sambung degree mggu depan!
So i akan keseorangan tanpa mereka semua.
*padahal dorang smbung degree dekat shah alam je ponk.
gedik lebih.haha

K lah.nak chiaww dulu.
Sok keje.teehee^^
Tak saba nak upload photo konvo haitu.

bai bai.

1 comment:

  1. waaa~ heheh..bile nk banje aku? hohoh! kenny! :P

    ReplyDelete