click it

Saturday, January 21, 2012

Jadi Bodoh Semata Kejar Cinta

Agak panjang title aku.

Sebenarnya tengah sedih.
Taknak kacau member tengah tidur.
Jadi terluah dekat blog.
There's no such thing 'TER'
Melainkan i'm with full intention to write tonight.

Memanglah aku rasa aku bodoh sangat.
Bodoh pasal diperbodohkan orang lain.

Ye aku ni senang sangat percaya cakap orang.
Mana taknya orang tipu aku hidup hidup depan mata for 2 years pun aku still lagi tak boleh detect.
Kawan baik aku pun cakap aku bodoh bila buat keputusan tentang cinta.
Oh Allah, kenapalah kau bagi hati aku batu sangat sampai cakap orang sekeliling pun aku tak dengar just because of one love.

Banyak nye dugaan.
Bukan senang nak maintain kan sesuatu hubungan tuh.
Kalau dulu memula yeee semua sweet nak mampos.
Sekarang salah sikit kalau boleh nak pukul if law dekat malaysia ni cakap pukul anak dara orang tak salah.#not serious.
I meant garang sangat lah.
No If i'm doing wrong just tell me nicely, i can change for you.
That is what we practise before kan sayang.
Now what happen? Difficult for you to keep more patient and talk nicely to me.
Asyik sembur je pun tak elok kan.
Kata nak kahwin?

Sedih bila dilayan macam ni.
Teringat kawan baik pernah cakap ni baru 2 tahun belum lagi 4 5 tahun.
Most probably kau akan jadi mak turut dan sweet sweet talk tu dah kurang or its more worst bila tak ada langsung. Damn
So bad. She said based on her experienced. Takut kan macam ni.
Belum kawen lagi. Sobs sobs T_T

Dekat hidung aku ni dah ada cangkuk.
Tinggal buh tali je. Perfect dah.
Boleh jadi geng lembu kena cucuk hidung #mintakjauh

Gud nite korang.

Sunday, January 15, 2012

Value Of Friendship

Assalamualaikum.

Sila jawab. Cepat. Pahala untuk anda.

Value for friendship?
No value, because its infinity.

Aku tak boleh nak bayar untuk kau orang berkawan dengan aku.
Aku boleh belanja cekedis je.
Tapi tak tahulah kalau kau orang nak kawan dengan aku sebab aku nak belanja cekedis. #berhentimengarot.

Seriously nak cari kawan menangis memang susah.
Cuba kau cari kawan dikala gumbira,
Berderet deret berator.

Bukan cakap kosong. Ada isi. Macam sardin yang belum dibuka. Penuh isinya.
Kalau tak percaya, kau orang cuba pergi pinjam duit dekat kawan yang kau orang dok suka suka tu gelak sampai golek golek depan Klcc,
Mesti dia cakap tak ada. Poket tengah kosong. Aku nak makan pun tak ada.
Lepastu dia blah.
Tapi cuba kalau kau tanya kawan yang ada dekat sisi kau bila menangis, susah duka lara semua lah yang sedih sedih.
If dia tak ada semua yang kau mintak pun atleast dia ada bagi kau sikit.
But lepastu kau janganlah pulak tak bayar balik kang ada yang kena beduk.

Inilah namanya Sahabat in real.
Kalau bukan pasal duit pun lah,
Pasal perkara perkara lain,
Bila ada sahabat yang sejati mesti mereka akan tolong, kalau tak tolong secara fizikal pun.
Dorang akan tolong secara mental.
Bagi semangat tak berbelah bahagi tolak campur dan sebagainya.
Contohnya kalau member korang bersedih tak dapat couple dengan zizan raja lawak, kau orang haruslah bagi dia mental support pujuk dia supaya dia tak down sangat. Cakap sabarlah mungkin kau belum secantik juliana evans. Nanti dia akan sedar dan berhenti dari memuja zizan tersebut. #guraujeni.

Bestfriend or BFF *teringat lagu Chomel. Yekk.lol
Aku ada sahabat. Ramai. Tapi yang terlalu rapat ada tiga.
Terlalu rapat. Taktahu nak cakap macam mana.
Semua benda nak share.
Sampai family kitaorang pun dah kenal.
Nak tidur umah diorang pun tak adahal.
Bila aku tidur rumah sorang sorang pasal bapak aku balik kampung mesti syera elin or zyra akan teman.
Takpun aku akan pergi biasanya rumah syera. Dekat pun.

Kitaorang suka merayau kalau cuti.
Tapi bukanlah merayau pergi club ke, jalan memalam macam kutu rayau tu.
Jalan siang siang karaoke movie lepak mcd andalas gossippps. Ehe

Yang aku paling sayang friendship ni kitaorang selalu support each other.
Teringat haritu aku gaduh besar sangat dengan boyfriend.
Aku call elyn dan lepastu elyn terus datang bawak aku keluar jalan jalan.
Memang down gila.
Syera pun sama kalau aku call even dia tengah sibuk pun dia still akan ada masa entertain me.
Zyra kadang kadang busy tapi dia adalah kawan yang sangat straight forward. Senang kalau tanya dia apa apa dia akan jawab semuanya straight dari hati dia.
Kau orang might sakit hati kalau dengar jawapan dari mulut dia tapi itulah kejujuran yang dia ada. Never fake.

Terlalu banyak untuk diperkatakan tentang sahabat baik.
Kunci terbaik untuk hubungan yang lama adalah memaafkan.
Ada je kadang kadang tu sentap dengan diaorang ni. Tapi sekejap je pasal aku realize diorang ni bukan bf aku nak merajuk lelama. Aha.
Tak adalah, seriously bila memaafkan perkara tu akan jadi mudah dan kau orang akan lebih menghargai dan menyayangi sesuatu perhubungan tu.

So, wake up dan hargai sahabat sekitar anda.

My girls, i love u all damn much.
Lets pray for the harmony and hope can see you all at Jannah. Insyaallah.

P/s: lekas habes exam aku tak sabar nak pergi tioman. Haha

Thursday, January 12, 2012

For Him.

Yup.
Halim birthday again :)
I'm feel so happy get this oppurtunity celebrate birthday,man that i love.
Thanks Allah for giving this.

I will always try to make him happy on his birthday.
His smile like my breath.

So that i've plan something for his big day.
Not so big event, just a small birthday party with his beloved family and friends.

To make this successful,
For sure i ask a favour from halim close friend. Seriously i dont have their contact number like halim do have my closest friend number.
So that i requested via message from fb.
Pedot and ayoi.
Thankful that they are very sporting and supportive.

I already ask my sister to bake a cake for me.
Design?
For sure chelsea jersy. Aha
The funniest part the cake design not like that i want,
But it becomes a beby tee cake.
So cute that cake.lol
See the picture below then u noe and ask " eh where the chelsea? "

On 3rd of January . Yeah this Is the day.
I'm driving from kuantan on that afternoon after visiting my sisters,
On all the way, I'm  wondering whether tonight plan will succesfull or nop :!
Keep disturbing pedot and Ayoi telling them please make this to be HAPPEN!!
I dont care! *pentingkan diri.
Untung when pedot said
" member punya pasal, aku akan buat apa sahaja" weehuu
Yeah pedot is halim's friend since in the kindergarden. They are so close. Jeleous tengok mereka berdua selalu. #okbuangtebiat

Then petang gerak to KL with Zyra.
Susah tahu pujuk dia nih. Have to promise the moon and stars since Zyra like Puteri Gunung Ledang. Haha.


Then starts too typo halim saying that im off to petaling street because zyra is a shopaholic.
Halim said, "ok syg, drive elok elok,
Abang nak pergi main badminton around 9pm Pedot ajak"
And me said, okay dear, carefull okay.
Padahal  this is a part of the plan. *gelak besar

Around 9.30 after pedot pick up halim, Ayoi directly to Halim's house to give a hand to setup everything.
Me and zyra followed after that.
He so cool.

Halim family is the sporting family that i ever met before.
Actually her sister, along also being part in this cerita. I'm ask Along to delete all the message and recent calls history from her phone.
Ya lorr.. Precaution step. Hihi*__*

Then pedot call.
" kin kitorang main pukul 11. Nanti lepas habes pukul 12 terus balik hantar halim".
Me said: ok dot. No problem. Kitorang tengah setting baik punya"

Then pedot ask me to infrom ayoi to buy a tepong. Haha. Biasalah budak budak nakal.
Nak lumur halim dengnan tepung.
Gasak lah kau orang.

Its almost 12 pm.
Me, zyra, ayoi and halim's family done do all the settings.
Ballon, masquerade mask, whistle everythings done.
Just Waiting for him back from badminton.
Naim, halim's friend suddenly come from Shah Alam just because of this.
uhhuh. Its really touched me seeing their friendship.
I miss my girls already :(


Then 12.15 halim called me.
Mybe he thinks that i forgot his birthday. I just cancel the calls. hihik.
He wouldnt noe on that time i'm holding his birthday cake.

Everyone standing behind the sliding door.

Once halim slide the door,
We all " SUPRISE!!!!" and sing a birthday song.
He was shocked when he look at us.

Me thanks to pedot ayoi zyra and halim family and friends for make this happen. Not just that happen. But HAPPENING.

How the nights end?
I left all the pinggan mangkuk dekat dapur. Teruk punya bakal menantu kan. Haha
And zyra drive my car since i'm so damn tired.

Oh ya. Before we going back,
His friend waiting outside for the judgement night. Well boys kan.
Once halim going out for send me back all his friend pouring the flour all over his head and face.
I'm just standing pretend that i dont know anything. Lols.

What ever it is, everything going smoothly.
I loike yalll.
Cant wait for the next year.
Start thinking from now.

Enjoy the pictures:)

Daa


The MAN of the night :) Happy birthday sayang :)
Ini baju beby. Tah mana chelsea nye. lol
Pedot. The guy who help me alot. One more is ayoi. But i dont have his pict. Sorry yoi :p

My cool girl. Thanks Sayang :')

Saturday, January 7, 2012

Lemak lah.

Assalamualaikum(Tegas)

Dah tak tahan dah ni sebenarnya.
Geram sesangat. Tak tahu nak buat macam mana.

Geram dekat siapa tahu?
Dekat diri sendiri.Dah makin demok.
Stress punya pasal.
Tengok coklat je.
Zasss. Ambik tanpa berperasaan.
Then pergi Auntie Anne beli yang combo hotdog dengan cheese tuh sekali dengan lemonade.
Kononnya lemonade tuh boleh kikis lemak dari cheese dekat hotdog tadi.
Memang taklah der.

Sejak kerja dekat KLCC ni,
kerja aku mnegunyah.
Dahlah makan dekat sini mahal mahal.
Kalau ada murah pun,
tu haa nasi kandar kat Signature Level 2,, ayam+ sayur RM 4.80 je
Tapi nasi kandar lah. Mamak kasi kuah campur. haa jangan lupa pappadom.
Memang nalla.
Murah pulak tuh kan.
Tapiiii tengoklah at last nanti. Berkepuk kepuk lemak naik.
Uang si halim pulak tadde kerja lain suruh aku makan nasik je.
kang kalau tak makan boleh jadik gaduh pulak.

Aku nak excercise. Tapi malas.
Halim ada jugak ajak main badminton.
Tapi jarang boleh pergi.
Dengan syera pun ada, tapi kadang kadang je.
Susahnya lahh kalau orang dah malas ni kan.

I miss my old figure.
Time memula masuk kolej.
COmey je. ahaks.