click it

Sunday, January 15, 2012

Value Of Friendship

Assalamualaikum.

Sila jawab. Cepat. Pahala untuk anda.

Value for friendship?
No value, because its infinity.

Aku tak boleh nak bayar untuk kau orang berkawan dengan aku.
Aku boleh belanja cekedis je.
Tapi tak tahulah kalau kau orang nak kawan dengan aku sebab aku nak belanja cekedis. #berhentimengarot.

Seriously nak cari kawan menangis memang susah.
Cuba kau cari kawan dikala gumbira,
Berderet deret berator.

Bukan cakap kosong. Ada isi. Macam sardin yang belum dibuka. Penuh isinya.
Kalau tak percaya, kau orang cuba pergi pinjam duit dekat kawan yang kau orang dok suka suka tu gelak sampai golek golek depan Klcc,
Mesti dia cakap tak ada. Poket tengah kosong. Aku nak makan pun tak ada.
Lepastu dia blah.
Tapi cuba kalau kau tanya kawan yang ada dekat sisi kau bila menangis, susah duka lara semua lah yang sedih sedih.
If dia tak ada semua yang kau mintak pun atleast dia ada bagi kau sikit.
But lepastu kau janganlah pulak tak bayar balik kang ada yang kena beduk.

Inilah namanya Sahabat in real.
Kalau bukan pasal duit pun lah,
Pasal perkara perkara lain,
Bila ada sahabat yang sejati mesti mereka akan tolong, kalau tak tolong secara fizikal pun.
Dorang akan tolong secara mental.
Bagi semangat tak berbelah bahagi tolak campur dan sebagainya.
Contohnya kalau member korang bersedih tak dapat couple dengan zizan raja lawak, kau orang haruslah bagi dia mental support pujuk dia supaya dia tak down sangat. Cakap sabarlah mungkin kau belum secantik juliana evans. Nanti dia akan sedar dan berhenti dari memuja zizan tersebut. #guraujeni.

Bestfriend or BFF *teringat lagu Chomel. Yekk.lol
Aku ada sahabat. Ramai. Tapi yang terlalu rapat ada tiga.
Terlalu rapat. Taktahu nak cakap macam mana.
Semua benda nak share.
Sampai family kitaorang pun dah kenal.
Nak tidur umah diorang pun tak adahal.
Bila aku tidur rumah sorang sorang pasal bapak aku balik kampung mesti syera elin or zyra akan teman.
Takpun aku akan pergi biasanya rumah syera. Dekat pun.

Kitaorang suka merayau kalau cuti.
Tapi bukanlah merayau pergi club ke, jalan memalam macam kutu rayau tu.
Jalan siang siang karaoke movie lepak mcd andalas gossippps. Ehe

Yang aku paling sayang friendship ni kitaorang selalu support each other.
Teringat haritu aku gaduh besar sangat dengan boyfriend.
Aku call elyn dan lepastu elyn terus datang bawak aku keluar jalan jalan.
Memang down gila.
Syera pun sama kalau aku call even dia tengah sibuk pun dia still akan ada masa entertain me.
Zyra kadang kadang busy tapi dia adalah kawan yang sangat straight forward. Senang kalau tanya dia apa apa dia akan jawab semuanya straight dari hati dia.
Kau orang might sakit hati kalau dengar jawapan dari mulut dia tapi itulah kejujuran yang dia ada. Never fake.

Terlalu banyak untuk diperkatakan tentang sahabat baik.
Kunci terbaik untuk hubungan yang lama adalah memaafkan.
Ada je kadang kadang tu sentap dengan diaorang ni. Tapi sekejap je pasal aku realize diorang ni bukan bf aku nak merajuk lelama. Aha.
Tak adalah, seriously bila memaafkan perkara tu akan jadi mudah dan kau orang akan lebih menghargai dan menyayangi sesuatu perhubungan tu.

So, wake up dan hargai sahabat sekitar anda.

My girls, i love u all damn much.
Lets pray for the harmony and hope can see you all at Jannah. Insyaallah.

P/s: lekas habes exam aku tak sabar nak pergi tioman. Haha

1 comment:

  1. How sweet are u sayang..and u know what I miss u even more than u thought. I do love this friendship and I do hope it will lasting forever. There will never replace to own this wonderful relation with all of u. I mean with u,zahirah and syazleen. I love all of u a lot... <3 :')

    ReplyDelete