click it

Wednesday, February 1, 2012

Susah

Susah sangat der bila telefon tangan tiada. Telefon tangan macam skema sangat kan. Okey tuka kepada henpon.
Jom start balik.

Susah sangat der bila henpon tak ada.
Henpon aku ni dah macam nyawa dah.
Macam jelah, bukan betul betul nyawa sebab aku still boleh hidup bila henpon tak ada. Cuma macam tak lengkap je kehidupan seharian.

Kau orang pun sama kan.
Henpon tak ada mesti menggelupor semacam.
Pada aku henpon bukan sekadar untuk call and sma sahaja.
Lebih dari tuhh sebenarnya.
Check email, updating blog, main online game, diary, translator bahasa, online banking,dan banyak lagi.
Semua ni aku boleh buat dan ni sangat menyenangkan hidup aku.

If kau orang pakai smart phone macam blackberry iphone android fon kalau tak ada internet baik pakai 3310 je.
Kau orang tak feel pakai smart fon tersebut.

So bila semua manfaat tu hilang secara tetiba aku rasa kosong sangat.
Macam selalu kalau aku tengah kerja customer ada problem dengan iphone aku boleh gak refer dengan fon aku advice customer few setting yang sepatutnya,
So bila tak ada aku rasa janggal lah,
Cek dekat beg cari fon yang ada nokia n sony ericson je terlupa yang fon aku tak ada. Sebab dah biasa sangat berkepit dengan fon.

Ceritanya haritu fon halim masuk air, so lepas je hantar kedai sedut air tu semua aku terus hantar fon tu dekat maxis sebab still under warranty.
So maxis claimed fon tu tak boleh onn then boleh lah dapat replacement unit.
Dalam masa yang sama jugak aku nye button tu ada problem,
Bila picit je button dia tak gerak apa apa pun,
So bagi lah sekali fon aku buat replacement.

Then few days dapat balik dua dua fon.
Happy gila sebab memang totally dapat yang baru.
Dah lah fon aku tuh dah berkeladak dah.
Haha orang rajin bersihkan fon kan,
Lepastu macam ada kuning kuning lagi sebab aku kan suka masak,
Sambil masak reply message,
Tangan tak fully clean lagi,
Memanglah nampak kuning kuning kunyit tuh. Haha
Lepastu ada scratch lagi sebab selalu jatuh.
So bila dapat baru memang puas hati sebab everything perfect. Weehee

Sekarang hidup aku dah ceria balik dahh. Semua benda dah boleh buat.
Thank you maxis cause replace me a new phone:))