click it

Saturday, November 10, 2012

Trick of Art Museum,i-City

Assalamualaikum!

Kau orang pernah tengok kan kat tibi or kat surat khabar pasal trick of art museum atau lebih dikenali dengan Muzium Helah, muzium tipu pun boleh or muzium muslihat. Haha.
Muzium ni diorang buat dekat I-city Shah alam tau.
Ala tempat yang femes emes tuh,
Ada banyak lelampu liplap liplap,
Pastu ada tempat salji, ada roda pusing pusing tu, and tak lama lagi diorang nak rasmikan water theme park pulak.
Pehh awesome tak shah alam . Ngehngeh.

Sebenarnya, bukan aku yang beriya sangat nak pergi.
Aku punya bestfren lah tu , Elyn beriya sangat nak pergi i-City.
Memula taktahu dia nak ajak pi muzium tu,
Suspen jugak, sebab dia cakap dia nak bawak pergi satu tempat special.
Wahh, rasa macam nak di lamar pun ada. Hekhek.
Yelah nak bawak gi tempat special bagai.
At last, tahu jugak dia nak bawak gi mana.

First2 masuk, memang sangat lah ohsemmm!!
Diorangnya lukisan sumpah kreatiff habess.
Jadi macam 3D tau!
Tapi tak banyak sangat lukisan yang ada, pasal pekerja diorang cakap belum fully ready lagi.
Dia kata ada lagi 4 or 5 theme yang belum siap lagii.
Kalau lah yang first theme ni pun dah ohsem, apatah lagi 4 or 5 theme tukan.
I'm seriously excited!

Ada picture yang aku upload sat gi, dia namakan as escaping critism.
Ada dua gamba budak nak terjun tingkap.
So tingkap yang ketiga dia biarkan kosong.
So korang leh masuk kat tingkap tu and buat free style korang.
Tapi dia ada guide kalau korang nak ikutlah. Hihi

Lepastu ada lukisan yang nampak macam korang tengah buaikan budak,
Lukisan naik titi dekat tengah tengah curam.
Lukisan turun tangga.
Lukisan keluar lubang. Ha lukisan ni nampak tak real sangat sebabnya aku ni gemuk lubang tu kecik, so memang tak nampak real. So yang salah nya aku bukan lukisan tu. hahaha. Dasar demok.

Ada lagi , lukisan tolak pintu and yang paling menarik bagi aku dekat depan cermin.
Cermin tu xda cermin. Haha faham tak?
Dianya painting memang nampak macam ada cermin.
So at both side nampak sama.
So korang boleh tengok gambar aku dengan bestfriend aku dekat depan cermin tuh.
Nampak sama sebab dua dua demok.
Kihkihkih.

Oh lupa nak bitau. Fees dia buat masa ni free jew.
Cuma kena bayar parking rm2 on weekend if korang parking dekat dalam. Hihi

K korang tengoklah gambar gambar ni semua! Daa