click it

Monday, February 25, 2013

Oh Anuar Zain!

Aku ni bukanlah type yang gila sangat dekat anuar zain tu.
Sometimes sampai pelik, apehal lah ada orang dok puja puja n gilakan anuar zain tu.
Ye faham dia handsome, kaya, suara sedap.
Tapi bagi aku (at that time) dia biasa biasa je. Dia just ada suara yang lain dari yang lain, and i'm not so fan of him.

But everything changed on 22 feb 2013.
Maxis buat Annual Dinner on this date dekat KLCC convention centre. Aku pun meme suka pergi annual dinner ni, pasal fikir dapat voucher shopping as door gift and satu lagi ada artis yang best akan perform malam tu.
Dapat tahu anuar zain jadi artis jemputan.
Aku pun tetiba excited sebab dia baru je buat konsert besar 16 feb haritu which is aku dengan bestfren nak plan pergi tapi tak jadi. Bagus gak jimat duit. Hehe

Then, sampai time dia perform, dia memang tak banyak cakap. Terus nyanyi lagu sedetik lebih.
Aku terus meremang dengar suara dia and straight pergi depan record performance dia.
Peh pehhh. Memang cair doohh.
Seriously!
Suara dia sebijik dalam radio.
Dann akulah yang paling dok depan sekaliiii. HAHA
Tak malu kan. Dia bila menyanyi memang pandang mata orang bagi feel dekat orang yang mendengar.
Memang pro habes lah dia ni.

Tang lagu ajari aku lagilah melting habes wehhhh. Wuwuwuwu T_T
Macam tetiba nak propose dia,

"jadiklah hasben ai please please.
Ai tak peduli orang cakap yuu ni gay ke apa ke, but please marry me"


Gahh nonsense gila kan. Hahaha
Sampai macam ni sekali sebab aura dia memang kuat.
Memang layaklah maxis bayar dia berpuluh riban tuk 5 lagu yang dia nyanyi malam tu.

Aku sampai balik tu sebelum tidur tengok video dia.
Bangun tidur tengok video dia.
Lepas mandi tengok video.
Barulah aku faham orang cakap mandi tak basah tidur tak lena.
Tapi aku tidur lena dengar suara dia.
HAHAHA ini semua poyoooo!!

Orang nak tido baca doaa, bangun tido pun baca doa. Ni dok pk anuar zain pulak.
Haih laghoo laghoooo.

Ha tengoklah gambar gambar dekat bawah ni .
Yang gambar ai nampak gemuk tu sebab ai edit bagi nampak gemok. LOL





Friday, February 15, 2013

Ganjaran Tak Ternilai

Assalamualaikum!

Happy weekend!
Hujung hujung minggu ni moh kita lupakan segala persengkataan dan jom berzikir.


Menurut HR Bukhari dan Muslim. Fadhilat amalan zikir ni, 
Sesiapa yang membacanya 100 kali dalam sehari nescaya dia akan mendapat ganjaran seperti memerdekakan 10 orang hamba sahaya, dan dituliskan ganjaran untuknya 100 kebaikan 
dan dihapuskan daripadanya 100 dosa, dan dia akan terhindar 
daripada gangguan syaitan pada hari tersebut. 
Dan tidak seorang pun yang mendapat ganjaran yang lebih baik 
daripada yang dia  dapati kecuali jika orang tersebut membacanya
dalam bilangan yang lebih banyak daripadanya.

Haa ternganga kan dapat banyak ganjaran tak di sangka sangka dengan berzikir je.
Gunakan 5-10min per day after solat or masa lapang je untuk berzikir.
Kita ingat kat Allah, Allah pun ingat dekat kita.

So untuk zikir ni, boleh baca 100 kali pada waktu pagi sahaja or 100 kali sahaja pada waktu petang.
Atau lagi baik korang boleh baca 100 kali waktu pagi dan 100 kali waktu petang. 200 in total sehari.

Baca banyak ganjaran pun banyak. deal?

Banyak kan fadhilat nya. Sumber ni dari buku kat bawah ni


Buku ni ada orang bagi. Bagus sangat. Setiap wirid yang disertakan termasuk dengan fadhilat daripada hadis-hadis. 

InsyaAllah dengan amalan amalan zikir dapat dekatkan diri kita kepada Allah SWT=)

Aku pun tengah berusaha ke arah lebih baik.
Nak kurangkan bercakap perkara yang sia sia =)

Kata nak dapat cinta Allah kan ?
Jom berusaha!

K wassalam =)


Monday, February 11, 2013

Karya hebat

Aku suka photography yang cantik cantik.
Yelah siapa suka gambar tak menarik kan.
Mesti yang cantik cantik jadi pilihan.

Banyak sangat event nowdays yang memerlukan jurugambar @ photographer.
Kenduri kahwin mestilah kan kena ada.
Tunang pun adaa, majlis merisik yang sarung cincin tu pun nak pakai photographer. Gempak kan. Cukur jambul khatam quran pre wed lah pre tunang lah haha banyak gila.Semua nak pakai photographer to makesure semua detik dia abadikan. cehhh ayat..

Tapi dalam banyak banyak photographer, i do like few of them yang memang gempak tampilkan hasil kerja.
Yang sememangnya aku tak fikir 10 20 kali kalau nak hire diorang  sebab harga meletop habes.Dah Karya pun mantap kan.
Haha sekarang mungkin tak, lain kali ada rezki lebih mungkin akan dipertimbangkan. Hihi :)

p/s: Dorang tak baya pun dekat ai k nak promote ni. Ai just suka suka update pasal i do love their pictures :D

My top list as below:



Aku ni bukan jenis pandai teliti gambar. Sebab tu aku amik gambar memang syok sendiri. Haha kadang kadang kena kutuk ngan member pasal gambar langsung xde seni. Hewhew.
Tapi saiful nang punya gambar ni macam ada cerita. Cantik sangat. Baru baru ni tengok gambar pre wed liyana Jasmay yang sensasi habes tu, memang perfect dianya edit. Lebih lebih aku tak reti cerita kau orang tengok lah sendiri hasil kerja dia klik> .Saiful Nang


Next on my top list is ministry moment
Siapa ingat masa wedding Ally iskandar dan Farah Lee.
Cantik kan gambar gambar dorang.

Sweet tak? nampak originality kan. 

Naah another work from Ministry Moment crew > Syafiq Azahari.
He's friend of mine. Talented kan dia.


Or more pictures may view: Ministry Moment

Another artwork yang aku suka adalah The Kliker.
Yang paling memorable wedding Irma Hasmie dan Redza Shah.

Naah tengok nii






Haa suka tak. Okay nak simpan duit banyak banyak nak hire dorang jadi photographer untuk my wedding.
Wahh kerlass kau kannn. Calon pun tak ada . Berangan sangattt.

:D

W.E.D.D.I.NG

Di sebabkan hari ni kerja tak busy.
So aku amik kesempatan ni nak update pasal my bestfriend wedding Zahirah Salehuddin:)

Malas nak banyak cerita, nak update gamba je bebanyak.
Yang penting majlis berjalan dengan lancar di klang n pekan Pahang.
Its a great moment when someone that really close to you is getting married.
Dekat banyak banyak gambar bawah ni, korang boleh lah spot our expression :)





Memasing muka stress habess. haha



















Daa